Usch för feber!

Vaknade med sprängande huvudvärk idag. Trodde först att det var eftersom jag sovit alldeles för länge (9.30) men tydligen inte. Kollade tempen och den låg på 38.8. Helt förskräckligt hur tagen jag blir av feber! Men det är väl så att vuxna tenderar att bli sjukare än barn vid feber? Strunt samma, huvudvärken har jag kvar, pyjamasbyxorna fortfarande på (fast det kan jag ju ha på friska helg-dagar också iofs ;). Trött som få är jag dessutom.

Jag tänkte att det här var en perfekt dag att ägna tid åt att läsa min bok jag har bredvid sängen, både pga att jag är sjul och att vi är precis mitt mellan två kurser. Visst har jag läst men jag har flera gånger kännt mig otroligt sugen att hämta kursböckerna inför nya kursen, har knappt kunnat koncentrera mig på skönisen. Ett bevis kanske att jag läser helt rätt utbildning?? Första veckan är fokus på intervjuer. Det kan verkligen behövas, jag är förnedrande dålig på att intervjua!

Min lillkille sitter under fleecefilten och tittar på Toy Story 3 och är febrig han med medan stortjejen utövar sina konstnärliga talanger med vattenfärgerna :) Hon är verkligen påhittig, idag hade hon hittat lappen jag klippt från mina byxor häromdan i papperskorgen. Den hade hon tejpat fast på sin teckning och sen ritat en stolsrygg ovanför och ben under. DET är påhittighet tycker jag! Att hon dessutom mycket hellre målar än ser på hennes favoritsysselsättning (TVn!!) säger mycket om hennes intresse för målning och annat pyssel som hon älskar.

Ska sällskapa med kidsen nu, kramelikram! :)

Ny vecka påG, Leos och Morrison

Imorn är det måndag igen och en ny vecka tar sin början. Jag har ingen föreläsning men en hel massa att läsa. Kursen (Språk och kultur) är ganska lättsam och det är egentligen inte SÅ mycket att läsa om man jämför med de föregående kurserna förra terminen. En bok är uppdelad så vi läser några kapitel åt gången och det är otroligt skönt. Dessvärre var kidsen sjuka hela veckan som var och att ens komma på att kunna koncentrera sig på det som skulle läsas då var bara att glömma. Det är ju en hit liksom att också komma ihåg vad man läser ;) Järnet blir det alltså imorn. 3 kapitel i Språksociologi (den som är uppdelad) och ett kapitel i Sociolistic Patterns (tror jag den hette) till föreläsningen på tisdag ska läsas, såg dock på kvittot till biblioteket att två andra böcker ska lämnas igen på tisdag så det är bara att ta tag i dem också! Aja... Vissa av böckerna vi läser är riktigt intressanta faktiskt medan andra är desto mindre trevliga. En av de tråkigaste och absolut sämst skrivna böckerna vi haft är Heder och påverkan, en retorikbok, som jag faktiskt tog mig genom i veckan. Jag förstår inte riktigt hur en människa som forskar om retorik kan skriva så fruktansvärt dåligt! Konstiga formuleringar och kaka-på-kaka-formuleringar fullsmockat i boken. Skäms på dig!

Igår var vi iväg på kalas på Leos lekland. Himla kul var det :) Barnen såg vi knappt till där i början. Lillkillens ben gick i 1000km/h när vi kom in! Roligt att träffa föräldrarna som var med också. Ett par av dem är gamla grannar som vi inte har träffat på ett tag och eftersom vi i princip bara har och har haft trevliga och härliga grannar så var det extra kul :) Barnen fick varsin godispåse innan vi gick och en sak som jag funderade på nyss var att i en typisk dagen-efter-godispåse kan man se vilka godisar barnet tycker om och inte. En av barnens påsar stod i soffan och jag råkade tippa ut den. Ut rullade två godisar varav en var väldigt glansig och fin. Man kan som gissa om den var en god godis eller en mindre god godis. Jag gissar på att det var en mindre god godis :) Eller som min syrra gjorde då vi var små. Hon spaarade de goda godisarna. De blev aaldrig uppätna! Och de har nog inte blivit uppätna ännu heller (hoppas jag!). Har du kvar dem möjligtvis? Skulle inte förvåna mig ;) Puss på dig syrran! :*

Filmdax var det nu. Skön avsluning på helgen. Förhoppningsvis får jag tid att läsa i min fritt valda skönlitterära bok också innan det är sovdax. Jag håller på att läsa Toni Morrisons bok The Bluest Eye. Morrison skriver ganska poetiskt och den innehåller många svåra ord och verkligen inte den engelska grammatik man får lära sig i skolan! Men den är riktigt bra. Inte lika bra som en av hennes andra böcker som jag läst, Sula. DEN var bra! Rekomenderas! Den är, precis som den jag läser nu, psykologisk och Morrison gömmer många saker i historien som man har att tolka precis som man vill och hur som helst. Måste läsa den snart igen känner jag.

Puss och kram och godnatt ;)

RSS 2.0