Bästa klassen, loppis och bröllop!

Stod och tittade ut genom fönstret på altandörren i köket för ett tag sedan. Tänkte att det kändes så konstigt att det redan är vår, vintern har inte varit riktigt så lång som jag är van vid. Det var ju nyss sommar. Jag funderade också på vad orsaken kunde vara och kom på en sak som bara måste vara en bidragande faktor. Jag har helt enkelt haft en så himla kul vinter! Jag har snart gått klart termin 2 tillsammans med, jag tror, världens bästa klass! Alla i klassen är helt underbara! Alla är så snygga och fina inuti, hela gänget! Det har inte gått en dag (alltså utav de dagar vi haft föreläsningar eller annat) utan att jag fått skratta och haft kul. Det spelar ingen roll hur rutten dagen har känts innan, när jag går hem har någon fått mig att dra på smilbanden ändå under dagen. Just nu har vi kanske inte det mest intressanta momentet, metod. Vi har gått igenom hur man gör bra intervjuer, enkäter, besökt arkiv (som faktiskt var kul), etik (krångligt!), textanalys (intressant), reflexivitet har vi gått igenom och nu sist har vi gått igenom diskursanalys som minst sagt har varit snurrigt. Ett tjugotal nya termer som bara snurrar och trasslar in sig och det har varit ett ordentligt arbete att försöka nysta upp trasslet. Men mitt i allt snurr och tråkiga föreläsningar har vi ändå lyckats ha roligt. Ni kan inte ana hur kul man kan ha det då man försöker sig på att använda sig av diskurstermer i "vanligt prat om vardagen". Imorgon är det dax för sista metodgrejen innan det är dax för hemtenta. Det är bildanalys vi ska ha och vi får ju se om det blir något vettigt av det, vi har som tur var den mest peppande och inspirerande läraren så det ser ljust ut :)

Jag har också haft en helt kung helg! Igår var jag iväg med barnen på Busplaneten. Träffade en av mina bästa vänner där tillsammans med hennes man och två småkillar. De är så söta smågrabbarna, två år blir de nu :) Kvällen blev också trevlig, en annan av mina vänner kom förbi med hennes kids och meningen var att våra 4 skulle se film och äta sitt lördagsgodis tillsammans men det slutade med att bara min tös satt kvar och trängdes med 4 vuxna i soffan medans de 3 grabbarna lekte, filmen var visst inte så lockande. Idag har jag faktiskt för ovanlighetens skull varit väldigt produktiv i städandet! Iofs har jag nästan bara städat en garderob, men inte vilken garderob som helst! Det var garderoben som innehåller alla våra skor, jackor, extra tjocktröjor/täckbyxor, vantar, mössor etc. Då jag var klar hade jag satt 3 stOOra påsar på bänken i hallen och 1 vid ytterdörren. Den vid dörren åkte i soporna medan de på bänken är tänkta ska till loppis och Tradera. Vad jag då inte förstår är hur i hela friden allt har fått plats! Garderoben är ju inte nu efter städningen tom heller liksom! Skönt är det iafl. Har lyckats skrapa ihop en hel del grejer som ska iväg på loppis och det känns både bra och dåligt. Det bra är ju inte svårt att tänka ut varför men det dåliga då? Jo, det är ju så att allt ska ju förvaras också tills det är loppisdax. Men vadå, ställ allt i förrådet då! Nej det går ju inte, där är det heelknökat med div verktyg och annat ej nödvändigt så där får det inte plats. Men aja, lättnadens suck blir väl möjligen desto större då allt är borta sen. Förhoppningsvis.

Hade tänkt läsa en sväng innan det är dax att släcka lampan. Jag håller på att läsa "Ängelns lek" av Carlos Ruiz Zafón och den är bitvis nagelbitande och uppslukande och bitvis lite lam men jag gillar den. Läste hans andra bok, "Vindens skugga" för några år sedan och den är faktiskt lite bättre. Önskar att jag var en såndär människa som kunde sluka en bok om dagen, har så många böcker jag skulle vilja läsa!

Fick förresten andra bröllopsinbjudan för i sommar igår! Sååå kul!! :D

Godnatt

Sol och backslick

Kan man få tro att våren är här för att stanna nu? Satt och åt lunch idag utanför Lindellhallen på universitetet tillsammans med några av mina sköna klasskamrater. Solen sken och det var varmt och gott. Då jag skulle promenera hem knölade jag ner skinjackan i väskan, plockade fram solbrillorna, stoppade öronpropparna i öronen, satt på musiken, tjingade på töserna och påbörjade min otroligt härliga promenad hem! Inte alltid är det kul att ha en halvtimmes promenad mellan hemmet och universitetet (som vid -25 och blåst) men dagar som idag är jag mer än nöjd över avståndet. I morse när jag gick hemifrån njöt jag ordentligt också måste jag säga. Det var lagom varmt och sådär nyregnat-fuktigt i luften, gott för luftvägarna.

Väl hemma slängde jag av mig dojjorna, behöll brillorna på och tog fram solstolen. Vi har ju världens bästa läge på vår altan och där placerade jag mig i eftermiddag. Jag är inte särskilt motiverad att läsa kurslitteratur just nu, inget vill fastna liksom. I alla fall så fick en bok följa med mig ut. Klart att jag nästan somnar där jag sitter! In igen alltså och raka vägen i säng. En timmes power-nap och jag är som ny :)

Från en sak till en annan ... När jag och en tjej ur klassen står och väntar på att få vår mat vi beställt till lunch dyker tre grabbar upp i kön och ska handla mat de med. En av grabbarna öppnar munnen och säger något och det verkligen skriiiker "ekonom från Stockholm!" Varför? Ja det kan man fråga sig. Bred stockholmska var det i alla fall och varför flyttar grabbar med såndär backslick upp hit? Kanske för att läsa på Handelshögskolan, varför annars?? Ser inte riktigt nån annan anledning ... säger fördomsfulla jag.

Mina drömmars USA!

Fick ny fart på mina drömmar igen häromdan. Om jag fick välja helt och hållet själv så skulle jag flytta till det förlovade landet USA och jobba, inte kanske för livet ut men i alla fall för några år. Jag tror att det, inte bara för mig själv men också för mina barn, skulle vara en otroligt stor och värdefull erfarenhet. Efter prat med min älskade livskompanjon vet jag att han inte är helt avigt inställd på idén heller och det är bra, då kanske min dröm kan slå in någon gång! Jag har kollat runt lite ang detta, Green Card applications, bostäder, arbeten/praktik etc men det känns mest som om jag bara famlar runt i en dimma, fattar inte hur folk lyckas genomföra såna projekt. Det skulle vara betydligt enklare om bara jag skulle fara men nu handlar det ju om hela familjen, hur fixar man skola åt kidsen t ex?

Aja, detta kommer inte att hända i morgon (om alls) så det finns tid till att reda ut detta. Först och främst kanske jag skulle genomföra en annan av mina drömmar (jag har tre stora :) Det är att bila genom samma land. Hyra/köpa en bil i öst och bila till väst och turista som en galning. Det tror jag får bli om några år då barnen är lite större då jag har tänkt mig vara borta kanske någon/ett par månader.

Varför är jag då så inne på just USA kan man ju fråga sig. Jag tror att det är bl a eftersom världen blir hela tiden matad med USA-allt-möjligt. Amerikansk musik, filmer, politik, hamburgare, allt. Det är nog själva fenomenet USA jag vill uppleva. Är saker och ting som jag föreställt mig? Coolt om inte annat skulle det vara, både att turista och bo där!

Over and out! ;)

RSS 2.0